2010-08-04

Sicilietiška užkandėlė

Reikės:

200 g. saulėje džiovintų pomidorų
Baklažano
Kaparėlių druskoje
Česnako 7-8 skiltelių
Džiovinto baziliko trečdalį pakelio
1-2 džiovintų čili pipirų
Alyvuogių aliejaus
Apkeptos duonelės

Eiga:

Pomidorus 30 minučių pamerkti į pusšiltį vandenį. Nusausinti, prikarpyti plonomis juostelėmis. Tris griežinėlius baklažano palaikyti sūdytame vandenyje, kad nueitų kartumas, paskui supjaustyti juostelėmis ir apkepti aliejuje. Sudėti viską į indą, taip pat dėti kaparėlius, tarkuotą česnaką, sutrupintus čili pipirus, baziliką bei visą tai apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Išmaišyti bei palaikius porą valandų dėti ant apkeptos duonelės.
Patiekalas iš ties sicilietiškas, tad vynas prie jo tiesiog būtinas ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą