2010-08-08

Duona

Reikės:

Kvietiniai miltai 550D
Rupūs kvietiniai miltai
Ruginiai miltai (paprasti)
(Tešlai 1 kg. miltų (visų rūšių po 333 gr.))

Avižiniai dribsniai (1 stiklinė)
Sezamo sėklos
Saulėgrąžos
Linų sėmenys
Kviečių sėlenėlės
Moliūgų sėklos
(Visų šių priedų po 0,5 stiklinės)
Kmynai (pagal skonį)

Eiga:

Sumaišyti miltus, sudėti priedus.
3 šaukštus raugo atskiesti 1 litru šiltu nevyrintu vandeniu, įdėti 1a.š. (nubrauktą) druskos, 2/3 stiklinės cukraus ir supilti į miltus. Sukti tik į vieną pusę. Turi gautis masė grietinės tirštumo, nekrentanti nuo šaukšto. (Prieš sukrečiant į skardą pasilikti 3 šaukštus raugo).
Masę supilti į skardą (skarda sutepta aliejumi ir pabarstyta sezamo sėklomis) su šlapia ranka išlyginti paviršių, apdengti šlapiu drobiniu rankšluostuku ir palikti 12 val. kilti.
Po 12 val. dėti į šaltą orkaitę, nustatyti 190º ir kepti 1 val. 15 min.
Ištraukus iš orkaitės apdengti šlapiu drobiniu rankšluostuku ir palaikyti 3 val.

Jei norite juodos naminės duonos - tai vietoj rupių kvietinių miltų dėti rupius ruginius miltus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą