2010-01-31

Dosa (Indian bread)

Ingredients:

1 cup grinded basmati rice
Less than half of cup grinded lentils
1 and half cups warm water

Mix grinded basmati rice and lentils with warm water. Cover and let sit overnight.
Heat a frying pan. Spread the pan with oil and put one spoon batter. Cook for 1-2 minutes, until dry around the edges. Serve with the rasam.


Vertimas LT
Dosa (Indiška duona)

Reikės:

1 puodelio maltų basamti ryžių
mažiau nei puse puodelio maltų lęšių
1 ir puse puodelių šilto vandens

Sumaišykite sumaltus basmati ryžius ir lęšius su šiltu vandeniu. Uždenkite ir palikite nakčiai.
Įkaitinkite keptuvę. Ištepkite keptuvę aliejumi ir dėkite viena šaukštą tešlos. Kepkite 1-2 minutes, kol pasidarys sausi duonos kraštai. Pateikite į stalą su rasam padažu.

2 komentarai:

  1. Aina sau aip tu cia skaniai tuos du patiekalus padarei? Tai ko nepasivaisini a? Nu o is kur tuos ingredientus negirdetus gaut, pvz. malti lesiai, rasam, basamti ryziu ir t. t. Nu tikrai norisi pabandyt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prasom i svecius - butinai pavaisinsiu :P O visus ingredientus galima nusipirkt LT "Maxima" arba "Iki", tik vat susimalti jau paciai teks :) Beje, "rasam powder" taip pat galima pasidaryti paciai.

    AtsakytiPanaikinti